Portugalský ústavní soud nepřeje vládním úsporám

Portugalské Porto

Portugalské Porto Zdroj: David Vagaday

Na ulici by je nikdo nepoznal, ale třináct soudců portugalského ústavního soudu rozhoduje o budoucnosti země. Řadou svých verdiktů v uplynulých dvou letech zhatil vládní plány na úsporná opatření. Naposledy soud nepovolil vládě snížit platy státních zaměstnanců, vláda tak bude muset opět zvýšit DPH a ponechat vyšší daň na státní důchody, která dosahuje 28,5 procenta.

Ačkoli Portugalsko formálně opustilo tříletý záchranný program Evropské unie a Mezinárodního měnového fondu 17. května, závazek k dalšímu snižování schodku státního rozpočtu trvá.

V dopise věřitelům se Portugalsko již dříve zavázalo, že v roce 2015 sníží rozpočtový schodek na 2,5 procenta z letošních 4,9 procenta. Ekonomové varují, že poslední nález ústavního soudu, který udělal do rozpočtových plánů vlády díru 500 až 800 milionů dolarů, tyto záměry značně komplikuje.

Ve snaze získat boj s rozpočtovým schodkem pod kontrolu uvažuje středopravicová koalice o tom, že by si státní rozpočet na příští rok nechala ústavním soudem předem posvětit. „Chceme mít jistotu, že až projde rozpočet sněmovnou, bude moci být implementován v téže podobě,“ uvedla k plánům kabinetu ministryně financí Maria Luís Albuquerqueová.

Výdajové škrty v rozpočtu by ústavním soudcům musel také předložit samotný prezident Aníbal Cavaco Silva, jen v takovém případě mají totiž ústavní soudci povinnost vynést do 25 dnů verdikt, zda rozpočtová opatření neodporují portugalské ústavě.

Překážka reforem?

Ústavní soud nenechává v Portugalsku nikoho bez názoru. Pro jedny vystupuje jako ochránce práv občanů, pro jiné je jen obtížně překonatelnou překážkou na cestě k potřebným reformám.

Portugalský premiér Pedro Passos Coelho jen přilil olej do ohně prohlášením, že ústavní soud potřebuje kvalitnější soudce, kteří budou pod přísnějším dohledem. Mezitím opozice žádá po prezidentovi odvolání vlády, protože kabinet – jak vyplývá z verdiktů ústavního soudu neustále porušuje ústavu.

Portugalsko ohlásilo exit