Poslanci navštívili Češku odsouzenou v Pákistánu. Jsem naprosto odříznutá od světa, uvedla Hlůšková

Tereza Hlůšková

Tereza Hlůšková Zdroj: profimedia.cz

Terezu sužují kožní problémy.
Tereza trpí zdravotními problémy v base.
Tereza Hlůšková
Tereza Hlůšková
Tereza Hlůšková
11
Fotogalerie

Česku Terezu Hlůškovou odsouzenou za pašování heroinu v Pákistánu navštívila dvojice českých poslanců Daniel Pawlas (KSČM) a Michal Ratiborský (ANO). Ve věznici v Láhauru s ní strávili čtyřicet minut. Tereza se svěřila s velkým trápením, které má za katrem, a také jim prozradila detaily o svém pobytu ve věznici.

„Snažili (jsme se, pozn. red.) získat povolení k návštěvě Terezy ve vězení, což se ukázalo jako složitý a náročný proces. Naštěstí nám po přemístění do Láhauru velice pomohl guvernér provincie Paňdžáb, kterého jsem požádal o povolení k návštěvě, a my jsme ho na poslední chvíli získali,“ uvedl Pawlas v tiskové zprávě, kterou má Blesk k dispozici.

Poslanec také vylíčil detaily setkání, které proběhlo v areálu věznice. „Návštěva se uskutečnila ve čtvrtek a trvala zhruba 40 minut. Věznice i samotné setkání se slečnou Terezou byly příjemným překvapením,“ líčí poslanec.

Ten také popsal, že vězněnou Terezu přivedla dozorkyně, která byla celou dobu přítomná i u jejich rozhovoru. Jenže pákistánská strážkyně samozřejmě neuměla ani slovo česky, takže hovor mohl probíhat v uvolněné atmosféře a Tereza se nemusela bát svěřit se mu o svých skutečných pocitech z pobytu za zdmi Láhaurské věznice. 


Celý článek najdete na webu blesk.cz >>>