Ruská policie založila svatební komando

ruská policie

ruská policie Zdroj: RIA Novosti archive, Vitaliy Ankov / CC-BY-SA 3.0, wiki

Policie v oblasti Severního Kavkazu vyčlenila zvláštní oddíl, který se má zaměřit na svatby. Přesněji řečeno dohlížet na rozjařené svatebčany.

Úkolem jednotky o síle 40 mužů bude patrolovat na silnicích a hlídat svatební kolony. Místní lidé mají ve zvyku slavit s obrovskou vervou a kromě jízdy pod vlivem alkoholu je obvyklá i střelba z okének jedoucích vozů.

„Vznik „svatební policie“ má učinit přítrž nekontrolovaným projevům radosti lidí ve svatebních kolonách,“ vysvětlil novinářům ministr vnitra Adygejské republiky Alexander Rečinsky. Jak dodal, jde o první takovou jednotku v Rusku.

Místní média citují občany, jimž se tento počin zdá být užitečným. „Založení této policejní jednotky je správná věc, protože během svatebního veselí už bylo mnoho lidí zastřeleno,“ řekl na kameru místní televize jeden novopečený ženich.

O vážnosti situace svědčí i to, že k poslednímu střeleckému incidentu na svatbě došlo v půlce srpna. V metropoli Adygejské republiky Majkopu začal z pistole pálit rozjařený svatebčan přímo před radnicí. Sedmadvacetiletý provinilec dostal pokutu 50 tisíc rublů (asi 18 tisíc korun) a pistole mu byla zabavena.