Tři patra na střeše Singapuru. Vynálezce vysavačů Dyson prodělal na prodeji své rezidence

Guoco Tower

Guoco Tower Zdroj: Wallichresidence.com.sg

Mrakodrap Guoco Tower
Guoco Tower se tyčí do výšky 290 metrů
Budova má 64 pater
Vchod do Wallich Residence
Interiéry komplexu Wallich Residence, který se skrývá v části Guococo Tower
13
Fotogalerie

Britský miliardář James Dyson, známý vynálezem bezsáčkového vysavače, se svou ženou prodali třípatrovou rezidenci v Singapuru. Kupcem penthousu, který bývá označován za nejdražší ve městě, je indonésko-americký magnát Leo Koguan. Zaplatil za něj 62 milionů singapurských dolarů, tedy 1,06 miliardy korun, napsal singapurský deník Business Times.

Rezidence zabírá nejvyšší tři patra 64podlažního mrakodrapu Guoco Tower, který se tyčí do výšky 290 metrů. Je to tak nejvýše položená rezidence v ostrovním státě. Obydlí o ploše dvou tisíc metrů čtverečních je vybavené mimo jiné bazénem, vířivkou nebo zahradou s výhledem na město.

Dyson koupil rezidenci přibližně před rokem za 74 milionů singapurských dolarů, zhruba 1,26 miliardy korun. Prodal tedy přibližně patnáct procent pod nákupní cenou. Byt byl přitom v minulosti ohodnocen na sto milionů singapurských dolarů jako nejdražší nemovitost svého druhu v Singapuru.

Rezidence není jedinou nemovitostí, kterou Dyson v Singapuru vlastní. Miliardář tam má i luxusní dům. Dyson, který patřil k hlasitým zastáncům brexitu, v minulých letech přesunul sídlo své firmy z Velké Británie do Singapuru, aby své podnikání přiblížil významným asijským trhům.

Prodej soukromé rezidence na tom nic nemění. „Dyson nadále počítá s rozšiřováním svých vývojových a dalších aktivit v Singapuru,“ citovala televizní stanice CNBC mluvčího firmy.

Kupcem nemovitosti je Leo Koguan, spoluzakladatel a šéf poskytovatele technologických služeb SHI International.