Výnosný Super Bowl. Hráči vítězného Kansasu si přijdou na milionové bonusy

Super Bowl 2020

Super Bowl 2020 Zdroj: profimedia.cz

Super Bowl 2020
Super Bowl 2020
Super Bowl 2020
Super Bowl 2020
Super Bowl 2020
23
Fotogalerie

Jedna z největších sportovních událostí tohoto roku je minulostí. Slavný Super Bowl - finále ligy amerického fotbalu - nabídl v USA strhující podívanou a obrat Kansasu, který po půl století může opět slavit titul. Každý z hráčů vítězného týmu si navíc připíše příjemný bonus v podobě 124 tisíc dolarů, tedy necelých tří milionů korun. Fotbalisté poraženého týmu si každý přilepší 62 tisíci dolary, což je zhruba 1,4 milionu korun.

Celkový výdělek z bonusů hráčů obou mužstev je však daleko vyšší. Uvedené sumy jsou pouze za finálovou účast. Hráči Kansas City Chiefs i San Franciska 49ers totiž inkasují bonusové peníze i za zápasy v play-off. 

Po finálovém zápase si ke svým výplatám každý z hráčů Kansasu připíše spolu s účastí a vítězstvím ve vyřazovacích kolech dohromady 211 tisíc dolarů, tedy téměř pět milionů korun. Fotbalisté poražených 49ers si v celkovém součtu polepší o 149 tisíc dolarů, zhruba 3,4 milionů korun, informuje CNBC.

Tyto bonusy jsou vypláceny všem hráčům v týmu po skončení Super Bowlu. Plnou výši dostane hráč, který figuruje v soupisce na finálový zápas, hrál nejméně osm zápasů v sezoně a nebyl v průběhu sezóny v jiném týmu stejné konference. Pokud některý z hráčů tyto podmínky nesplňuje, dostane menší podíl. 

Bonusy jsou však pro některé velmi dobře placené hráče spíše jen finančním zpestřením. Například quaterback San Franciska Jimmy Garoppolo je považován za jednoho z nejlépe placených hráčů soutěže a odhaduje se, že si ročně vydělá celkem 27,5 milionu dolarů. Tedy více než 620 milionů korun. Pro srovnání - nejnižší výplata v NFL je stanovena na 495 tisíc dolarů ročně (přes 11 milionů).