Warren Buffett má rakovinu

Lékaři zjistili u amerického investora Warrena Buffetta rakovinu prostaty. Onemocnění je podle agentury AFP v počáteční fázi. Jedenaosmdesátiletý miliardář podstoupí v červnu první ozažování

Jeden z nejúspěšnějších investorů a nejbohatších lidí světa oznámil svou diagnózu v dopise akcionářům společnosti. „Dobrá zpráva je, že mi doktoři řekli, že můj zdravotní stav se ani vzdáleně neblíží ohrožení života, nijak mě to neoslabuje,“ prohlásil pro agenturu miliardář. Buffet uvedl, že mu před týdnem diagnostikovali rakovinu prostaty prvního stupně. V červenci mu začne první série série ozařování.

Ozařování má trvat dva měsíce a investora omezí pouze v cestování. Cítím se skvěle a můj každodenní řád zůstane i v době léčby stejný, uvedl muž s přezdívkou Žralok z Omahy. Buffet patří v USA mezi ty, kteří navrhují daň pro boháče.

Buffett, který patří k největší filantropům mezi světými boháči, řídí investiční společnost Berkshire Hathaway. Ta se mimo jiné zabývá i pojišťovnictvím, kontroluje několik desítek firem, které poskytují finanční služby, vyrábějí oděvy, nápoje, nábytek či stavební materiály. Investuje rovněž do dopravní infrastruktury.