Zlato je opět v kurzu. Apple a Tencent řeší Trumpův zákaz WeChatu

Ranní přehled podle Bloombergu

Ranní přehled podle Bloombergu Zdroj: E15.cz

Web E15.cz přináší přehled důležitých témat, která by vám dnes neměla uniknout. 

Apple v ohrožení

Rozhodnutí prezidenta USA Donalda Trumpa zakázat v Americe čínskou aplikaci WeChat představuje významné riziko pro společnost Apple. Pokud by technologický gigant skutečně musel ukončit spolupráci s firmou Tencent, která WeChat vyvíjí, mohl by vývoz iPhonů klesnout meziročně až o 30 procent. Nový zákon má vejít v platnost přibližně za pět týdnů. Tencent se mezitím snaží ujistit své akcionáře, že dopad Trumpova embarga nebude mít na výnosy společnosti velký vliv.       

Zlato na houpačce

Pořádně zamotanou hlavu musí mít v těchto dnech investoři, obchodující se zlatem. Po nečekaném úterním propadu se cena žlutého kovu včera opět přehoupla přes hranici 1900 dolarů za troyskou unci. V rámci amerického indexu S&P 500 dokonce sahala po rekordu. Navzdory nedávným prudkým změnám zlato zůstává jednou z nejvýnosnějších komodit roku 2020.  

Mezinárodní trhy v růstu

Na světových burzách vládne ve čtvrtek ráno spíše optimistická nálada. Index S&P 500 vzrostl o 1,4 procenta a přiblížil se svému letošnímu maximu z února. Rostly také indexy Dow a Nasdaq Composite. Dařilo se především technologickým titulům, jako je Tesla, Microsoft, Amazon či Apple. Posílit by dnes měly také asijské akciové trhy.    

Zemřel magnát Sumner Redstone

V úterý zesnul ve věku 97 let americký mediální baron Sumner Redstone, někdejší ředitel firem Viacom, Paramount Pictures nebo CBS. Redstone patřil k úzké skupině velkých magnátů, kteří se výrazně podíleli na budování současného mediálního prostoru. V čele svých společností stál až do roku 2016, kdy odstoupil kvůli zdravotnímu stavu.