Bitcoin dostal další úder, Soul zakročil proti anonymním účtům

Bitcoin

Bitcoin Zdroj: profimedia.cz

Bitcoin
Těžba kryptoměn
Bitcoin
Bitcoin
5
Fotogalerie

Jižní Korea zakázala používat anonymní bankovní účty k transakcím v digitálních měnách, aby zabránila jejich zneužívání ke kriminálním účelům, například k praní špinavých peněz či daňovým únikům. Hodnota bitcoinu v reakci dopoledne klesla z 11 tisíc dolarů (228 272 korun) na 10 179 dolarů, což je nejnižší úroveň za tři měsíce.

Země, která je po Japonsku a USA třetím největším světovým trhem kryptoměn, se tímto krokem přiblíží legislativě na ostatních trzích. Nové opatření má vstoupit v platnost příští týden.

Držitelé digitálních měn budou muset vést bankovní účet pod svým jménem a na domácím trhu kryptoměn nebudou smět obchodovat osoby mladší 19 let a cizinci, kteří nemají v zemi otevřen bankovní účet.


Vše o kryptoměnách čtěte zde >>>


Později mohou být zavedena ještě přísnější opatření, Jižní Korea uvažuje o zákazu obchodů kryptoměnami. Ministerstvo financí se také snaží najít způsoby, jak zdanit obrovský trh. Růst bitcoinu o 1500 procent v loňském roce vyvolal v zemi značnou poptávku po digitálních měnách, přilákal k investování řady lidí včetně studentů a žen v domácnosti, a vyvolal obavy ze závislosti na hazardu.

V Jižní Koreji se denně uskuteční až 20 procent všech transakcí s bitcoiny. Měnami se zde obchoduje s až 30procentní přirážkou. Z důvodu cenových výkyvů a absence regulace jsou investoři vystaveni velkému riziku.