ABRA Holding ovládl Logio, českou jedničku v supply chain managementu, jež chystá expanzi

ABRA Holding

ABRA Holding Zdroj: ABRA

Česká jednička v supply chain managementu Logio
2
Fotogalerie

Česko-německá investiční skupina ABRA Holding zaměřená na investice v oblasti technologií a spojování špičkových softwarových firem ve střední Evropě, získala majoritní podíl v poradensko-technologické společnosti Logio. Přední česká firma působící v oblasti supply chain managementu poskytuje služby největším tuzemským společnostem, jako jsou Škoda Auto, Plzeňský Prazdroj či Rohlík. ABRA Holding rozsáhlými investicemi a technologickým know-how posílí vývoj produktů Logia a expanzi na evropské trhy.

ABRA Holding získala ve společnosti Logio 75procentní podíl, její vedení zůstane v rukou současného managementu. „Máme společný pohled na budoucnost, což je pro nás při výběru partnerů zásadní. Navíc produkty a služby Logio dále organicky rozvíjejí portfolio naší skupiny,“ říká Jaroslav Řasa, CEO a spolumajitel ABRA Holding.

Čtvrtinový podíl v Logiu si nechal původní vlastník, společnost Patero. Logio působí na trhu více než dvacet let a ve spolupráci s ABRA Holdingem plánuje expanzi na západní trhy.

„V první fázi se zaměříme na vylepšení produktu, aby odpovídal potřebám německy mluvících zemí, následně budeme expandovat i do jiných států Evropy. Počítáme, že již ve střednědobém horizontu budeme generovat přes polovinu našeho byznysu z jiných zemí než z České republiky,“ uvádí CEO a spolumajitel Logio Marek Šucha.

Logio v uplynulých letech často pracovalo pro zahraniční klienty nebo nadnárodní firmy, typicky v oblasti automotive, rychloobrátkového zboží a plánování výroby. Nyní by se společnost ráda více zaměřila na expanzi a získávání zakázek ze zahraničí.

„Hledání efektivity v řízení retailu nebo plánování výroby je nekonečný proces a my si uvědomujeme, že se nám otevírá velký prostor pro růst i mimo Českou republiku,“ doplňuje Jan Jirovec, obchodní ředitel a spolumajitel Logio. „Zázemí silného partnera nám navíc umožní dotáhnout a vyladit naše řešení na globální úroveň,“ uzavírá.

Logio je česká technologicko-poradenská firma, která od roku 2004 přináší  zákazníkům řešení pro celou problematiku řízení dodavatelských řetězců. Logio měla v roce 2021 čtvrtmiliardové tržby. ABRA Holding je společným podnikem německé investiční skupiny Elvaston a českých tvůrců značky ABRA Software.