Bitcoin se dostal nad 12 tisíc dolarů a Buffett sedí na čím dál větší hromadě hotovosti

Ranní přehled podle Bloombergu

Ranní přehled podle Bloombergu Zdroj: E15.cz

Web E15 přináší přehled důležitých témat, která by vám dnes neměla uniknout.

Důvěra ve vakcínu?

Průzkum londýnské King's College naznačil, kolik procent britské populace by bylo ochotnou podstoupit vakcinaci proti COVID-19. „Určitě“ by se nechalo očkovat 30 procent respondentů, dalších 23 procent pak „velmi pravděpodobně“.

Smíšené akcie

Hongkongský index Hang Seng odepsal 0,4 procenta, naopak čínský Shanghai Composite stejným podílem posílil. Futures na americké akcie se jeví poměrně nejednoznačně. Technologický index Nasdaq v mimoburzovním obchodování setiny procenta ztrácí, naopak Dow Jones přidává 0,32 procenta a S&P 500 dvě desetiny procenta.

Buffett si věří

Slovutný investor Warren Buffett věří v budoucnost své Berkshire Hathaway. Firma ve druhém letošním čtvrtletí utratila rekordních 5,1 miliardy dolarů za odkup vlastních akcií. Rekordní je i výše hotovosti, kterou má korporace k dispozici – 146,6 miliardy dolarů.

Bitcoin za 12 tisíc dolarů

Kurz nejrozšířenější kryptoměny se opět těsně podíval nad hladinu 12 tisíc dolarů. Když se tak stalo před týdnem, okamžitě následoval prudký pád o 1400 dolarů. Mírný pokles nastal ale i v pondělí ráno, bitcoin se po dosažení ceny 12 070 dolarů obchodoval o sto dolarů levněji.

Zátah v Hongkongu

V Hongkongu byl na základě nového bezpečnostního zákona zatčen mediální magnát Jimmy Lai. Jedenasedmdesátiletý prodemokratický kritik Pekingu je podezřelý ze spolupráce s cizími silami. Policie uvedla, že na základě bezpečnostního zákona zadržela celkem sedm lidí a operace stále probíhá.