Bitcoin se vrací nad deset tisíc dolarů, posílilo i euro

Ranní přehled podle Bloombergu

Ranní přehled podle Bloombergu Zdroj: E15.cz

Web E15 přináší přehled důležitých témat, která by vám dnes neměla uniknout.

Protesty pokračovaly

Ve městě New York včera začal platit noční zákaz vycházení, přesto došlo k dalším výtržnostem. Policie zatkla dva muže, kteří se podíleli na zničení vchodových dveří manhattanského obchodního domu Macy’s. Dav navíc v témže okrsku vyraboval prodejnu obuvi Nike.

Bitcoin je nejdrazší za poslední měsíc

Nejrozšířenější kryptoměna se vrátila nad hladinu deseti tisíc dolarů. Následuje tak vývoj, kterým v posledních dnech a týdnech prošla druhá nejhodnotnější virtuální mince – ether. Podle některých analytiků teď přišla řada na bitcoin, aby učinil výraznější pohyb vzhůru. Během úterního rána jedna jeho digitální mince stála 10 100 dolarů.

Euro posiluje

Společná evropská měna je vůči švýcarskému franku nejsilnější od února. Trhy tak optimisticky reagují na přípravu podpůrného balíčku pro kontinentální ekonomiku.

Británie jede na 85 procent

Ekonomika Spojeného království v současnosti funguje na 85 procent svého výkonu s tím, jak dochází k postupnému uvolňování opatření pro koronaviru. Z analýzy ekonomů banky Barclays navíc plyne, že spotřeba domácnosti je jen o pět procent níže pod úrovní, kterou analytici označují za normální.

Evropské státy uvolňují další restrikce

Obyvatelé zemí Evropské unie se dnes dočkají dalšího rozvolňování přísných opatření zavedených v souvislosti se šířením koronaviru. Ve Francii se otevřou školy a v omezeném režimu i restaurace a bary. V Římě budou moci návštěvníci opět zavítat na výstavu renesančního mistra Raffaela.