Americké akcie zažily nejhorší týden od března. Výprodej zasáhl hlavně technologický sektor

Wall Street, ilustrační foto

Wall Street, ilustrační foto Zdroj: Profimedia

Americká burza je znovu na rekordech
Wall Street - sice s roučkami, ale i tak na rekordech
3
Fotogalerie

Americké akcie v pátek oslabily v čele s technologickými podniky. Na trhu nyní panuje nejistota kvůli rostoucímu počtu nových případů nákazy koronavirem a blížícím se prezidentským volbám v USA. Akcie tak zaznamenaly nejvýraznější týdenní pokles od letošního března, napsala agentura Reuters.

Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, dnes ztratil 0,59 procenta a uzavřel na 26 501,60 bodu. Širší index S&P 500 klesl o 1,21 procenta na 3269,96 bodu a index Nasdaq Composite, v němž je zastoupeno mnoho firem z odvětví vyspělých technologií, se snížil dokonce o 2,45 procenta na 10 911,59 bodu.

Za celý týden se Dow Jonesův index propadl o 6,5 procenta, index S&P 500 klesl o 5,6 procenta a Nasdaq se snížil o 5,5 procenta.

Akcie technologické společnosti Apple v pátek oslabily o 5,6 procenta. Investoři tak reagovali na zprávu, že pokles čtvrtletních tržeb z prodeje jejích telefonů iPhone byl výraznější, než se předpokládalo.

Akcie internetového obchodu Amazon klesly o 5,5 procenta, protože firma předpověděla nárůst nákladů v souvislosti s koronavirovou pandemií. Akcie provozovatele sociální sítě Facebook oslabily o 6,3 procenta, firma totiž varovala před obtížnějšími podmínkami v příštím roce.