Brněnský vlk z Wall Street. Obral městské radní i hamburgerového krále, visí stamiliony

Brněnská firma Investro nabrala stamiliony a věřitelům zatím nezbývá než čekat.

Brněnská firma Investro nabrala stamiliony a věřitelům zatím nezbývá než čekat. Zdroj: Grafika e15

Měla to být skvělá investiční příležitost nabízející jedno procento výnosu každý měsíc spravovaná geniálním brněnským traderem. Zbyly z ní však jen stamiliony korun dluhů, které věřitelé už nemusejí nikdy vidět. Takový je v kostce příběh brněnské firmy Investro podnikatele Radka Ondráčka. Jeho firma se ještě začátkem loňského roku vůči klientům tvářila jako investiční společnost, která jim nadprůměrně zhodnotí jejich vklady.

Zájem byl obrovský a Investro dokázalo během relativně krátké doby nabrat takzvaně do správy či formou půjček přes 200 milionů korun. Firma získala značnou důvěru a mezi její investory se zařadili i někteří z komunálních politiků města Brna či napříč Českem známí byznysmeni. Od konce léta je firma v konkurzu a její věřitelé si nedělají iluze, že by své peníze dostali zpět. Jediný hmatatelný majetek Investra přitom obstavila policie. 

„Výsledek konkurzu nelze předvídat, ale když se podívám na objem investic vložených věřiteli, nebude zjevně jednoduché tyto prostředky získat v plném objemu zpět,“ uvádí pro e15 zastupitel Brna za hnutí ANO a jeden z věřitelů Investra Daniel Struž. Ten během roku 2021 vložil do firmy ve dvou krocích více než půl milionu korun.

„Já jsem prostředky investoval po osobní schůzce a představení investičního plánu, který mi v té době dával smysl. Byl postaven na mixu realitních projektů, jejich zhodnocování a jiných produktů, které jsou v portfoliu mnoha fungujících investičních společností,“ dodává Struž.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!