Buffett vsadil na Amazon skoro miliardu dolarů

Warren Buffett

Warren Buffett Zdroj: profimedia.cz

Jeff Bezos s manželkou
Warren Buffett
Jak uspět v digitální době? Nový magazín E15
4
Fotogalerie

Společnost Berkshire Hathaway miliardáře Warrena Buffetta investuje kromě Applu i do dalších technologických firem. Zveřejnila, kolik drží akcií Amazonu. Jeho sílu Buffett podle svého dřívějšího vyjádření podcenil.

Ke konci března držela Berkshire Hathaway kolem 480 tisíc akcií Amazonu. Vyplývá to podle agentury Bloomberg z aktuálního finančního výkazu. Jejich cena nyní dosahuje 900 milionů dolarů, tedy zhruba tisíciny celkové hodnoty firmy.

Za touto investicí ale nestojí sám Buffett, nýbrž jím pověření investoři Todd Combs a Ted Weschler, kteří pro Berskhire již dříve přikupovali akcie aerolinií a Applu. Buffett se v nedávném rozhovoru pro CNBC označil za hlupáka kvůli tomu, že na Amazon nevsadil přímo on sám.

Aktuální kurz akcií Amazonu:

Giganti Apple a Amazon nejsou jediné technologické firmy, do kterých Berskhire investuje. Svůj podíl v softwarové společnosti Red Hat zvýšila během prvních tří měsíců letošního roku o téměř čtvrtinu. Naopak akcií banky Wells Fargo drží o čtyři procenta méně, podíl v Southwest Airlines osekala Buffettova firma o 2,2 procenta.

Jak uspět v digitální éře a jak technologie proměňují nejen svět investic? Čtěte nový magazín E15 Premium, objednávejte zde >>>

Video placeholde

Jak uspět v digitální době? Nový magazín E15 • E15