Pražská burza oslabila, dolů ji táhly hlavně akcie Avastu

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný Zdroj: E15.cz

Pražská burza v úterý oslabila. Index PX klesl o 1,54 procenta na 937,84 bodu. Nedařilo se většině emisí v čele s technologickou společností Avast, která ztratila přes 4,5 procenta. S mírným ziskem uzavřely pouze Komerční banka a pojišťovna VIG. 

„Zámořské trhy ve druhé polovině včerejší (pondělní) seance silně ztrácely a negativní sentiment se dnes přenesl i na západoevropské burzy. Taktéž pražská burza se od otevření pohybovala v záporném teritoriu,“ podotkl Josef Dudek z Fio banky.

Nejvýrazněji v úterý oslabily cenné papíry firmy Avast, a to o 4,54 procenta na 164 korun. Podle Dudka i ve světě registroval technologický sektor největší výběr zisků. Energetický ČEZ pak ubral 1,45 procenta na 475 korun.

Z finančních titulů si vedla nejhůře Erste Bank, jejíž akcie spadly o necelé procento na 591,20 koruny za akcii. Moneta Money Bank odepsala 0,74 procenta na 53,60 koruny. Naproti tomu Komerční banka a VIG zhruba 0,2 procenta získaly, cena jejích cenných papírů stoupla na 569 korun, respektive 538,50 koruny.

Z menších emisí ztratily více než procento likérka Stock, mediální CME a textilka PFNonwovens. Cena akcií operátora O2 stagnovala na 218 korunách.