Pražská burza posílila. Dařilo se bankovním společnostem

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu Zdroj: E15.cz

Pražská burza významně posílila. Index PX posílil o 0,63 procenta na 897,77 bodu. Nejvýznamněji přispěly akcie rakouského bankovního domu Erste Group Bank, které se podílejí na PX indexu aktuálně 19,18 procenty, ziskem 3,13 procenta. Z dvanácti hlavních titulů pražské burzy dnes devět zakončilo obchodování v plusu.

Akcie bankovní společnosti Erste Group Bank si polepšily o 3,13 procenta na 527 korun. Dařilo se i cenným papírům banky Moneta, které si polepšily o 3,71 procenta na 53,10 korun. Dobrý den zaznamenaly i akcie pojišťovny VIG, které posílily o 2,19 procenta na 505 korun. Svou změnou tak přerušily jednodenní propad.

Největší pokles zaznamenaly akcie české technologické společnosti Avast, které silně oslabily. A to o 1,66 procenta na 168,6 korun. Svou změnou tak přerušily dvoudenní růst. Druhý největší pokles zaznamenaly akcie ČEZ, které stejně jako v případě Avastu silně oslabily. Akcie energetické společnosti oslabily o 1,19 procenta na 456,5 korun. Svou změnou tak přerušily dvoudenní růst.

Pokles zaznamenaly také akcie textilní společnosti PFNonwovens, které oslabily o 0,58 procenta na 680 korun. Svou změnou tak přerušily jednodenní stagnaci.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.