Sázka na Summit Ent. se studiu Lionsgate vyplatila, akcie rostou

Lionsgate vkládá do ságy The Hunger Games velké naděje

Lionsgate vkládá do ságy The Hunger Games velké naděje Zdroj: Lionsgate

Akcie amerického filmového studia Lionsgate, které nedávno pohltilo konkurenční Summit Entertainment, od sloučení obou firem posílily o více než 25 procent. Od připravované ságy The Hunger Games si přitom firma slibuje další růst.

Jen během dnešního obchodování akcie posílily o více než 11 procent na 10,9 dolaru za akcii. Před skončením obchodování sice akcie mírně ztratily na 10,83 dolaru, stále se tak ale pohybují nad desetidolarovou hranicí. Ta je podle serveru deadline.com rozhodující pro upoutání pozornosti řady investičních fondů.

Částka 412,5 milionu dolarů, kterou Lionsgate za konkurenční studio zaplatila, se tak nejspíš vyplatila. Investoři totiž očekávají, že veleúspěšná trilogie Twilight s dílen Summit Entertainment pomůže Lionsgate splatit půlmiliardový dluhy, který je nutné umořit do roku 2016.

Lionsgate má ale i další želízko v ohni. Na podobné publikum jako Twiligt totiž cílí nová trilogie The Hunger Games, která se v amerických kinech objeví 23. března. Viceprezident studia Michael Burns do filmů vkládá velké naděje. „Nechci dělat humbuk kolem konkrétního filmu, ale tento je opravdu úžasný,“ prohlásil v úterý.

Růstu akci Lionsgate si už všimli i investiční poradci a ratingové agentury. Řada poradců jako například Evercore Partners svým klientům doporučila nákup akcií filmového studia a ratingové agentury Moody's a Standard & Poor’s minulý týden oznámily, že přezkoumají své hodnocení Lionsgate kvůli možnému zvýšení ratingu.