Strach z druhé vlny epidemie poslal americké akcie dolů. Poklesům odolal jen technologický sektor

Wall Street - sice s roučkami, ale i tak na rekordech

Wall Street - sice s roučkami, ale i tak na rekordech Zdroj: Reuters

Americké akcie ve čtvrtek převážně oslabovaly. Na vině je pokračující rychlý růst počtu případů nemoci COVID-19 v USA, který mezi investory vyvolává obavy z nového omezování podnikatelské aktivity.

Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, ve čtvrte ztratil 1,39 procenta a uzavřel na 25 706,09 bodu. Širší index S&P 500 klesl o 0,56 procenta na 3152,05 bodu, index Nasdaq Composite, v němž je zastoupeno mnoho firem z odvětví vyspělých technologií, se však zvýšil o 0,53 procenta na 10 547,75 bodu.

Pozornost investorů se nyní začíná obracet k hospodářským výsledkům amerických podniků za druhé čtvrtletí. Předpokládá se, že firmy z indexu S&P 500 vykážou nejprudší pokles zisků od globální finanční krize v roce 2009, píše Reuters.

USA ve středu opět zaznamenaly kolem 60 tisíc nových případů nákazy koronavirem a 900 úmrtí připisovaných nemoci COVID-19. Čísla z různých zdrojů se mírně rozchází, trend nicméně zůstává nepříznivý a v některých jižních státech už dochází volná místa na jednotkách intenzivní péče.