ČD prý funkci ombudsmana neruší, pouze ji zatím neobsadí

České dráhy se pozici ombudsmana kvality nechystají zrušit. V současné době ji ale neplánují nikým obsadit. Společnost tak upřesnila informace některých médií o definitivním zrušení této pozice.

České dráhy na pozici ombudsmana prý dosud nerezignovaly. „Jsme přesvědčeni, že osobu, která by vypracovala koncepci péče o zákazníky a vrcholově dohlížela na dodržování standardů kvality poskytovaných služeb, tak velký dopravce potřebuje,“ uvedl mluvčí drah Petr Šťáhlavský.

Místo zůstává neobsazené po odchodu Petra Fejka, který pozici zastával od března letošního roku. Podněty a stížnosti cestujících jsou vyřizovány na úseku osobní dopravy, uvedl Šťáhlavský. Fejk pozici ombudsmana opustil v červnu poté, co odboráři kritizovali jeho vysoký plat. Ten podle informací zveřejněných v médiích dosahoval 270 tisíc korun.

V rámci konkurenční doložky si také odnesl devět měsíčních platů za to, že nebude tři čtvrtě roku pracovat ve stejném oboru, protože se účastnil jednání představenstva ČD a dostal se tak k citlivým informacím.Dráhy každý pracovní den přepraví kolem půl milionu cestujících a vypraví okolo 7000 spojů.