Česká fotbalová invaze. RegioJet, FlixBus a další dopravci již posilují spoje do Budapešti

Čeští fotbaloví fanoušci na Euru 2021

Čeští fotbaloví fanoušci na Euru 2021 Zdroj: profimedia.cz

Čeští fotbaloví fanoušci na Euru 2021
Čeští fotbaloví fanoušci na Euru 2021
Čeští fotbaloví fanoušci na Euru 2021
4
Fotogalerie

Fotbaloví fanoušci začínají plnit vlakové a autobusové spoje z Česka do Budapešti. Růst rezervací jízdenek už od středečního večera evidují České dráhy, RegioJet i FlixBus. Například RegioJet už své spoje na víkend posílil a v případě potřeby je připraven přidat i další místa. Z Prahy do Maďarska létá také Ryanair. V neděli odehraje v Budapešti česká fotbalová reprezentace osmifinálové utkání mistrovství Evropy s Nizozemskem.

Do Budapešti jezdí pravidelně z Česka vlaky Českých drah a RegioJetu a také autobusy FlixBusu. Dráhy, které spoje provozují společně se svými zahraničními partnery, jezdí přes den v pravidelných dvouhodinových intervalech. Kromě pražského hlavního nádraží do nich můžou cestující přistoupit také v Kolíně, Brně a Břeclavi. Vlaky poté pokračují přes Bratislavu a Štúrovo do Budapešti. „Pravidelné vlaky do Maďarska v tuto chvíli nabízejí dostatečný počet míst k sezení. Fanouškům, kteří se na zápas plánují vypravit, přesto doporučujeme pořídit si jízdenky a místenky v předstihu,“ uvedla mluvčí drah Vanda Rajnochová.

Zvýšený zájem už od středečního večera, kdy se o dějišti českého osmifinále rozhodlo, zaznamenal RegioJet, který pojede v Česku z Prahy přes Brno a Břeclav. Dopravce už proto na poptávku zareagoval. „RegioJet již posílil nedělní a pondělní vlakové spoje z Prahy a Brna do Budapešti a zpět, a to o místa v cenově nejvýhodnější třídě low-cost. Místa jsou k dispozici, ale rychle se prodávají, nicméně jsme připraveni zvážit další posílení kapacit,“ uvedl mluvčí Aleš Ondrůj.

Místa se pak plní i v autobusech FlixBusu. „Máme již teď dobré pokrytí,“ uvedla mluvčí Eva Krejčí. Autobusy budou vyjíždět z Prahy a následně zastavovat v Brně či Bratislavě.

Nejrychlejší spojení z Prahy ovšem letecky nabídne Ryanair. Irský dopravce má v plánu pravidelný spoj v neděli odpoledne, po zhruba hodinovém letu by v Budapešti měl přistát v 15:00.

Osmifinálový zápas českých fotbalistů s Nizozemci začne v neděli v 18:00. Podle Fotbalové asociace zatím utkání vyprodané není, mezi fanoušky je ovšem o vstupenky obrovský zájem. Reprezentační fanklub kvůli tomu dokonce musel s předstihem zastavit systém žádostí o speciální kódy, které jsou potřeba při nákupu vstupenek v předprodeji. V případě postupu do čtvrtfinále by další zápas hrálo Česko v ázerbájdžánském Baku.