České dráhy zavedou od prosince nový noční vlak do Curychu

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Jan Sindelar

České dráhy začnou od 11. prosince provozovat nové přímé noční spojení z Prahy do Curychu přes České Budějovice. Spoj nahradí současný noční vlak jedoucí přes Drážďany a Frankfurt nad Mohanem. Cesta potrvá kolem 14 hodin. Na tiskové konferenci švýcarské organizace Switzerland Tourism to dnes řekl člen představenstva ČD Michal Štěpán.

Nepůjde o celý vlak, ale o skupinu vozů. Klimatizovaný lůžkový vůz řady WLABmz pojede v jízdním řádu 2016/2017 celoročně. Cestující si budou moci vybrat mezi kategoriemi T3, což je třímístný oddíl, double (dvoumístný oddíl) nebo single. A v provedení economy (s umyvadlem) nebo se sprchou a dalšími službami. V létě a během únorového Mistrovství světa v Alpském lyžování ve Svatém Mořici doplní lůžkový vůz také klimatizovaný vůz 2. třídy k sezení.

Na českém území bude možné do vlaku nastoupit kromě Prahy také v Táboře, Českých Budějovicích, Velešíně, Kaplici a Rybníku. Ve Švýcarsku budou moci cestující vystoupit kromě cílového Curychu také v Buchsu poblíž hranic s Lichtenštejnskem nebo v Sargansu. „V těchto stanicích bude možné přestoupit do navazujících spojů ve směru do kantonu Graubünden se známými středisky Svatý Mořic, Davos nebo Klosters,“ uvedl Štěpán.

Cena jízdenky ve voze k sezení bude začínat na 18 eurech (497 krun) v rámci first minute nabídky, jízdenka s rezervací do třímístného oddílu v lůžkovém voze pak na 36 eurech (994 korun).