Futuristický Cybertruck Tesly dostal obytnou nástavbu dražší než celé auto

Budoucí elektrický pick-up automobilky Tesla v obytném provedení CyberLandr

Budoucí elektrický pick-up automobilky Tesla v obytném provedení CyberLandr Zdroj: profimedia.cz

Tesla CyberLandr
Tesla CyberLandr
Tesla CyberLandr
Tesla CyberLandr
Tesla CyberLandr
15
Fotogalerie

Ještě se ani nevyrábí, a už dostal nástavbu. „Pancéřovaný“ elektrický pick-up automobilky Tesla Cybertruck se díky ní může proměnit v obytný vůz. Zasloužil se o to americký start-up CyberLandr, který hodlá budoucí elektromobil zakázkově rozšiřovat. Nástavba přitom stojí více než celé auto. Zatímco vůz vyjde na 39 900 dolarů, obytná nástavba stojí 49 995 dolarů. Za komplet tak majitel vydá v přepočtu dva miliony korun.

V nástavbě pro Testu Cybertruck se skrývá vybavená kuchyň se dřezem, lednicí či neviditelnou indukční varnou deskou. K sestavě patří speciální židle, které je možné předělat na postele, ale také je lze z nástavby vyndat, aby sloužily k venkovnímu posezení. Prostor je podle informací výrobce koncipován pro dvě dospělé osoby se dvěma dětmi. 

Budoucí majitelé najdou v nadstavbě i koupelnu se sprchou a samočistícím suchým záchodem. Kvalitu vody zajistí speciální čtyřstupňový systém filtrace. Skla sprchového koutu lze zatmavovat.

Energii pro nástavbu zajistí střešní solární panely, které poskytují až 500 wattů výkonu. Vystačí podle výrobce nejen pro všechny spotřebiče, ale z přebytku bude možné nabíjet i samotný Cybertruck. Majitelé v kempovací nástavbě najdou také 32palcovou závěsnou televizi, kompletní ovládání hlasem, 360stupňový hlídací systém a také wi-fi, o které se postarají satelity systému StarLink. 

Celá konstrukce o hmotnosti 554 kilogramů údajně nenarušuje aerodynamiku vozu. O její skládání a rozkládání se postarají elektrické servomotory ovládané prostřednictvím mobilní aplikace. Díky použitým materiálům výrobce navíc zaručuje komfortní bydlení v jakémkoli ročním období.