Google spustil vlastní vyhledávač letenek v češtině

Google

Google Zdroj: profimedia

Internetová firma Google spustila služby vyhledávání letenek a turistických destinací v češtině. Obě služby jsou součástí vyhledávače Google. Podobné služby v Česku již nabízí specializované weby, jako je Pelikán.cz, Letuška.cz nebo Kiwi.cz. Cestovatelům s výběrem destinací pomáhá například i konkurenční vyhledávač Seznam.cz.

Destinace na Googlu mají lidem usnadnit orientaci v množství informací o turistických cílech, památkách, ubytování a dopravě. Většina uživatelů tyto informace hledá na svém mobilním zařízení a přímo v prostředí vyhledávače. Podle statistik firmy Google vzrostl za uplynulý rok počet dotazů z mobilů týkajících se cestování o 50 procent.

Destinace poskytují obecný přehled o více než 2000 nejnavštěvovanějších místech včetně nabízených aktivit, počasí v jednotlivých obdobích, videí a detailech o turistických sezónách. Poskytuje i informace o tom, kdy cestovat, kdy je v lokalitě nejméně turistů a nejlepší počasí.

Druhá služba Letenky Google umožňuje vyhledávání, porovnávání a nákup letenek. Službu je možné nalézt buď zadáním domény www.google.cz/flights, nebo vyhledáním "Letenky Google" ve vyhledávači. Vyhledávání letů pomůže uživatelům najít, srovnat a rezervovat vnitrostátní a mezinárodní lety od desítek poskytovatelů. Uživatelům služba přináší i přehled o tom, kdy jsou letenky do destinace nejlevnější, nebo tipy na úsporu peněz při volbě alternativního data odletu či letiště.

Google má v češtině 140 služeb. V ČR firma konkuruje silnému lokálnímu hráči, kterým je Seznam.cz.