Incomming ventures a Reflex Capital investují miliony do vývojářů ShopSys

Michal Mička, Ondřej Fryc a Petr Svoboda

Michal Mička, Ondřej Fryc a Petr Svoboda Zdroj: archiv E

Česká firma ShopSys, vývojář internetových obchodů, získá dvojici strategických investorů. Jsou jimi Incomming ventures Michala Mičky a Reflex Capital Ondřeje Fryce. Investice v celkové výši 15 milionů je určena na vývoj technologické platformy ShopSys a na rozšíření stávajících služeb, včetně zahraniční expanze.

ShopSys je na trhučtrnáct let a na jeho platformě funguje aktuálně přes 450 e-shopů.Patří k nim i velcí hráči jako Okay.cz nebo Office Depot. Investice má za cíl nejen upevnit pozici ShopSysu jako leadera na českém trhu, ale zejména rozšířit tým a expandovat do zahraničí s novou platformou nazvanou ShopSys Framework.

 "Přes dva roky stavíme na zelené louce ShopSys Framework, otevřenou e-commerce platformu se škálovatelnou architekturou. Vydáme jej letos jako nejpokročilejší řešení pro stavbu velkých e-shopů, s jeho použitím ušetří vývojářský tým až tisíce programátorských hodin,” říká zakladatel ShopSysu, Petr Svoboda s tím, že ShopSys Framework bude otevřený. Může ho tedy kdokoliv používat neomezeně a zadarmo.

 

Za investici v celkové výši 15 milionů korun získává každý z investorů ve firmě ShopSys podíl 10 procent. "My se soustředíme na investice do zajímavých projektů v oblasti e-commerce. ShopSys je leader ve vývoji e-shopů, ve kterém vidíme potenciál růstu a věříme v jeho expanzi na zahraniční trhy," vysvětluje Michal Mička, zakladatel Incomming ventures.

“V e-commerce se pohybuji již téměř dvě dekády a vidím trendy ve vývoji velkých e-shopových řešení. Petr jde správným směrem, navíc je to zkušený podnikatel a má kolem sebe skvělý tým,” dodává k investici Ondřej Fryc, zakladatel e-shopu Mall.cz a fondu rizikového kapitálu Reflex Capital. S ShopSys Framework plánuje ShopSys expanzi na evropský a postupně globální trh. V souvislosti s expanzí a vývojem open-source řešení rozšiřuje ShopSys také tým v Ostravě, Pardubicích a Žilině. Pomoci s náborem má také otevření fondu na odměňování zaměstnanců podíly, který oznámil ShopSys současně s investicí.

 Podívejte se jak dopravují balíčky po Amsterodamu

 

Video placeholde
DHL představuje šlapací čtyřkolku • Michal Nosek, Kryštof Nosek