KKCG zcela ovládla leteckou společnost Grossmann Jet Service

Karel Komárek

Karel Komárek Zdroj: KKCG

Skupina KKCG získala plnou kontrolu nad leteckou společností Grossmann Jet Service (GJS), která se zaměřuje na privátní lety. Skupina totiž loni dokoupila 4,76procentní podíl ve společnosti a nyní tak ovládá sto procent GJS.

Podíl v letecké firmě přitom KKCG získala přímo od svého majitele Karla Komárka. „Jedná se o transakci, která souvisí s vnitřní restrukturalizací a začleněním Grossmann Jet do skupiny KKCG,“ uvádí ředitelka komunikace KKCG Dana Dvořáková. Jak vysokou sumu KKCG zaplatila za Komárkův podíl, neuvedla s tím, že jde o obchodní tajemství.

V minulém roce skupina KKCG konsolidovala rovněž cestovní skupinu Fischer. V rámci konsolidace Komárkova skupina odkoupila sedmnáct procent akcií od Miloslava Vyhnala, investičního ředitele KKCG.

Společnost Grossmann Jet Service poskytuje privátní lety bohaté klientele. Firma provozuje soukromá letadla Gulfstream G450 a Hawker 900XP. V roce 2013 byl čistý zisk letecké společnosti zhruba osm milionů korun. O rok dříve firma prodělala 4,4 milionu.
Kromě letů pro privátní klientelu nabízí GJS rovněž poradenství, zprostředkování charterových letů nebo například provoz letadel, které vlastní firmy či jednotlivci. Společnost vznikla v roce 2003.