Let z Pekingu do Prahy nouzově přistál v Moskvě, na palubě zemřel pasažér

Ilustrační foto Airbusu 330 dopravce Hainan Airlines. Stejný typ letadla musel v pátek 29. 4. 2016 nouzově přistát v Moskvě.

Ilustrační foto Airbusu 330 dopravce Hainan Airlines. Stejný typ letadla musel v pátek 29. 4. 2016 nouzově přistát v Moskvě. Zdroj: CC BY-SA 3.0: 颐园新居; wikimedia

Otevření nové linky Hainan Airlines z Pekingu do Prahy
Otevření nové linky Hainan Airlines z Pekingu do Prahy
Otevření nové linky Hainan Airlines z Pekingu do Prahy
Otevření nové linky Hainan Airlines z Pekingu do Prahy
4
Fotogalerie
Airbus čínského dopravce Hainan Airlines na lince z Pekingu do Prahy musel minulý pátek nečekaně přistát v Moskvě. Na palubní toaletě totiž našli mrtvého čínského občana, který podle lékařů zemřel na selhání srdce.

Spoj podle mluvčí Letiště Praha Mariky Janouškové kvůli této události nabral zpoždění přes dvě a půl hodiny. „Mohu potvrdit mezipřistání v Moskvě. Místo plánovaného příletu v šest hodin ráno letadlo v Praze přistálo v osm hodin a třicet osm minut,“ řekla serveru E15.cz Janoušková.

O důvodech nečekané zastávky letu číslo HU7937 na moskevském Šeremětěvu pak informovala ruská a čínská média. Podle nich mrtvému muži bylo 66 let a do Prahy cestoval v rámci čínské turistické skupiny. Jeho manželka údajně potvrdila, že muž trpěl srdeční chorobou. Smrt na akutní selhání srdce zjistil doktor při předběžné prohlídce.

Ruské úřady následně zahájily vyšetřování celé události. Čínská ambasáda v Moskvě okamžitě vyslala na letiště své konzulární úředníky, aby pomohli s vyšetřováním.

Čínské aerolinky Hainan Airlines začaly mezi Pekingem a Prahou létat loni září. Praha se tak v té době po dlouhých letech dočkala nové letecké dálkové linky a vůbec prvního česko-čínského přímého spoje.

Fotografie z otevření nové linky Hainan Airlines z Pekingu do Prahy: