Praze přibudou lety do Kanady, aerolinky reagují na vyšší poptávku

Air Canada

Air Canada Zdroj: CC BY-SA 2.0: BriYYZ

Praha bude mít od letošního léta výrazně bohatší nabídku přímých letů do Kanady. Aerolinie navýší počet frekvencí z jedné na pět týdně. Zámořské letecké společnosti tak reagují na vyšší poptávku ze strany turistů.

Společnost Air Transat, která od roku 2014 provozuje jednou týdně letní linku mezi Prahou, Torontem a Montrealem, do své sítě přidá jednu týdenní frekvenci. Jedinou linku, která po letu přes oceán v Kanadě přískokem spojila Toronto a Montreal, nově rozdělí na dvě. První let do Toronta je naplánován na konec května, do Montrealu na konec června.

Na trhu se zcela nově objeví i společnost Air Canada Rouge, která je dcerou Air Canada. Mezi Prahou a Torontem bude létat Boeingem 767 pro 282 cestujících třikrát týdně. Sedačková kapacita na letech mezi Prahou a Torontem tím naroste o více než 140 procent. „Pro cestující z Prahy to mimo jiné znamená větší možnost využít návazných spojení do široké sítě destinací zejména v Kanadě či USA,“ uvedla mluvčí Letiště Praha Marika Janoušková.

Podle ředitele prodejního portálu Letuška.cz Josefa Trejbala roste v tuzemsku poptávka po letech do Kanady o desítky procent ročně. Je tu ale i jedna komplikace: od poloviny března si budou muset turisté nově pro cestu vyřizovat elektronickou registraci.