RegioJet od září zvýší počet spojů mezi Prahou a Ostravskem

RegioJet

RegioJet Zdroj: RegioJet

Železniční společnost RegioJet podnikatele Radima Jančury od září zvýší počet spojů mezi Prahou a Ostravskem. Na nedotovanou linku přidá dva páry vlaků, celkem bude denně v každém směru jezdit devět žlutých souprav.

Po téměř roce od zahájení provozu firma naplní své původní plány. Jejich zpoždění připisuje Jančura ekonomické opatrnosti. „Do prodeje nasadí RegioJet nové spoje ve druhé polovině měsíce srpna,“ uvedl mluvčí společnosti Aleš Ondrůj. Do současného jízdního řádu doplní dopravce brzký ranní (4:27) a dopolední (10:27) spoj z Havířova, z Prahy budou jezdit dva nové vlaky v 5:33 a ve 14:33. Doplněný grafikon si vyžádá jednu soupravu navíc.

Radim Jančura: Linkou do Hamburku se RegioJet zdvojnásobí

Petr Moravec: Pilotní tendr na rychlíky je naprostá amatérština

Podle Ondrůje žluté vlaky RegioJetu za deset měsíců provozu přepravily na 700 tisíc lidí. „Jejich počet stále roste, a to i během letních prázdnin. Hlavním motorem růstu obsazenosti se přitom během letních prázdnin stali zejména studenti do 26 let,“ sdělil Ondrůj. RegioJet vypravil první vlaky loni v září. Provozuje starší české lokomotivy, vagony nakoupil v zahraničí. Konkurencí mu jsou především pendolina Českých drah, od prosince se navíc na stejnou trať chystá další soukromý dopravce, zlatočerný Leo Express Leoše Novotného.