RegioJet poprvé ukázal vlaky, láká na ceny a sushi

Vlak RegioJet

Vlak RegioJet

Personál v růžovo-černých uniformách
Nabídka a cena teplých nealkoholických nápojů a drobného občerstvení
Nabídka a cena salátů
Nabídka a cena snacků
Servis na palubě RegioJetu
7
Fotogalerie
Žlutý vlak společnosti RegioJet, patřící do skupiny Student Agency, se dnes vydal na svou první (byť zatím ukázkovou) pouť na trase Praha-Ostrava. Cestující láká kromě ceny i na kávu zdarma, klimatizaci, připojení k internetu či poměrně rozsáhlou nabídku občerstvení.

Strategie skupiny Student agency je u vlakové dopravy patrně podobná, jako té autobusové - nižší ceny a dobrý servis pro zákazníky.

Pokud cestující využije na tzv. kreditovou jízdenku, může se mu cestování poměrně vyplatit, protože cena bude téměř o polovinu levnější než u Českých drah (ČD).

Při koupi obyčejné jízdenky již sleva není tak markantní, stále ale doprava vyjde levněji. Vlaky RegioJetu budou zpočátku jezdit s pěti vozy, a to třikrát denně.

Srovnání cen jízdného - RegioJet vs. ČD

Ceník RegioJetCeník RegioJet

Máme nejvyšší kulturu cestování vlakem, hlásí RegioJet. Přestože jeho vozy jsou starší a vyřazené vlaky z Rakouska, je jejich vzhled a vybavenost na lepší úrovni, než je tomu u mnoha jiných vlakových souprav, tvrdí firma. Celkové uspořádání prostoru vlastně připomíná spíše letadlo, než vlak. Kožené sedačky také disponují elektrickými zásuvkami a cestující mohou při jízdě zdarma využít internetového připojení, což u ČD zatím není možné.

Servis ve vlacích RegiojetServis ve vlacích RegiojetPohled do vagonu RegioJetu

RegioJet, podobně jako Student Agency, nabízí na palubě občerstvení. Zdarma jsou pro cestující k dispozici teplé a studené nápoje, a to včetně kávy Illy. U Českých drah vyjde čaj i Espresso na 48 korun. Za velmi přijatelné ceny si pak může zákazník v RegioJetu dopřát snídaňové menu či dokonce sushi. Z alkoholických nápojů RegioJet nabízí dvě značky piva, nealkoholické pivo a víno. Narozdíl od ČD však nemá žlutý vlak v nabídce tvrdý alkohol.

RegioJet také poskytuje zákazníkům návazné služby, jako je například parkování zdarma v Ostravě – Svinově, lepší ceny taxislužby či zapůjčení automobilu za výhodnější cenu.