Šéf zbankrotovaných aerolinek Germania čelí obvinění z podvodu

Letadlo aerolinky Germania

Letadlo aerolinky Germania Zdroj: Profimedia

Germania
Karsten Balke
Letadlo aerolinky Germania
Letadlo aerolinky Germania
Letadlo aerolinky Germania
6
Fotogalerie

Jednatel aerolinek Germania Karsten Balke čelí několika obviněním od soukromých osob, píše německý list Handelsblatt. Balke obvinění odmítá.

Berlínský prokurátor obdržel několik obvinění, která míří proti jednateli letecké společnosti Germania Karstenu Balkovi, potvrdil Handelsblattu tiskový mluvčí berlínské prokuratury.

Podle mluvčího je Balke obviněn z podvodu a způsobení bankrotu aerolinek. Stále však není jasné, zda jsou obvinění pravdivá, vyšetřování je totiž ještě v plenkách.

„Poprvé jsem o tom slyšel až od vás. Dosud jsem si nebyl vědom, že se proti mně vedou údajná vyšetřování. Myslím, že jsou zbavena jakéhokoli právního a faktického základu,“ reagoval Balke na dotazy Handelsblattu.

Německé aerolinky Germania fungovaly více než třicet let, na kratších trasách převážně do Středozemního moře přepravily ročně více než čtyři miliony cestujících. V jejich flotile bylo 37 letadel. 

Na uzačátku února podaly aerolinky k berlínskému soudu insolvenční návrh. Ve stejnou dobu také přestala létat jejich letadla. Bankrot postihl asi 1100 zaměstnanců.  

Karsten Balke přišel do Germanie jako právník zakladatele Hinricha Bischoppa. Zpočátku se staral převážně o majetek, který vlastnila rodina zakladatele na Mallorce, od roku 2014 společnost vedl.