Smartwings dojednaly spolupráci s aerolinkami Israir, rozšíří lety z Izraele do Španělska

Boeing 737 MAX 8 Smartwings

Boeing 737 MAX 8 Smartwings Zdroj: Smartwings

Flotila aerolinek Israir Airlines
Flotila aerolinek Israir Airlines
Flotila aerolinek Israir Airlines
Aerolinky SmartWings patří podle Aletenky.cz k nejdražším k Evropě
Boeing 737 SmartWings přistává na letišti na Faru
6
Fotogalerie

Český letecký dopravce Smartwings uzavřel dohodu o sdílení kódu s izraelskou společností Israir Airlines. Spolupráce se bude týkat linek z Tel Avivu do Prahy, Madridu a Tenerife, které provozují Smartwings. Izraelský partner na nich bude mít svůj kód. Smartwings zároveň navýší počet letů do Španělska, oznámila společnost.

Dohodu o prohloubení vzájemné spolupráce podepsaly společnosti minulý týden v Tel Avivu. Princip takzvaného code-share neboli sdílení kódu spočívá v tom, že letecká společnost pod vlastní značkou prodává letenky na linky zajišťované partnerskou aerolinkou.

„Naší dlouhodobou prioritou je rozšiřovat nabídku destinací na pravidelných linkách Smartwings a tento druh spolupráce je jedním ze způsobů, jak dosáhnout ještě většího využití kapacity našich letadel," uvedl generální ředitel Smartwings Roman Vik.

Pravidelnou linku Praha - Tel Aviv provozují Smartwings až dvakrát denně. Linky z Izraele do španělských destinací otevřel český dopravce loni na jaře. Na Kanárské ostrovy bude nově létat dvakrát týdně, do Madridu třikrát týdně.

Lety z Izraele do Španělska jsou zajišťovány novým letounem Boeingem 737 MAX 8, který má na rozdíl od starších letadel ve flotile Smartwings potřebný dolet. Linka z Tel Avivu do Tenerife patří se svými téměř osmi hodinami k nejdelším trasám českých aerolinek.