Student Agency chce letos přepravit rekordních osm milionů lidí

Radim Jančura, majitel a ředitel společnosti Student Agency

Radim Jančura, majitel a ředitel společnosti Student Agency Zdroj: Rasch Jan/Euro

Dopravce Student Agency chce letos přepravit rekordních osm milionů cestujících. Pomoci by ji k tomu mělo zavedení nových spojů, posilování stávajících a nákup 16 nových autobusů. Loni přepravila 6,7 milionu cestujících, což bylo o 12 procent více než v roce 2013.

Student Agency od září rozšíří počet spojů například na lince Praha - Chomutov/Most, posilovat bude i na mezinárodních linkách do Německa. Firma ale nemá v současnosti dostatek řidičů. Přijme jich 50 a v této souvislosti rozšíří svou flotilu o dalších 16 autobusů Volvo a Scania. Z toho deset bude jezdit na linkách v ČR a šest na Slovensku. Nově bude mít český dopravce 173 vozidel.

Firma hledá řidiče

Nové řidiče firma hledá jak pro spoje z Prahy, tak i z Brna. Cíleně oslovuje uchazeče také z mimopražských a mimobrněnských regionů - například ze severní Moravy, nebo z Ústeckého kraje, ale také ze Slovenska.

„Pro naše spoje hledáme řidiče z celého Česka, ale také na Slovensku. Zájemci se mohou okamžitě hlásit,“ uvedla Ivana Kašická, ředitelka autobusové dopravy Student Agency.

Jednička v autobusové dopravě

Obrat společnosti z autobusové dopravy se loni zvýšil o 15 procent na 1,2 miliardy korun. Společnost Radima Jančury tak upevnila pozici jedničky na českém trhu dálkové autobusové dopravy.