Student Agency posiluje byznys s Deutsche Bahn, pojede i do Štrasburku

Majitel Student Agency Radim Jančura

Majitel Student Agency Radim Jančura Zdroj: Sedmicka/E15

Společnost Student Agency prohlubuje spolupráci s Deutsche Bahn (DB). S německými drahami provozuje pod jejich hlavičkou autobusovou linku z Prahy přes Norimberk do Mannheimu, která bude jezdit od 14. prosince také do Heidelbergu a Štrasburku.

Do obou nových destinací bude jezdit jeden spoj denně. Cesta do německého Heidelbergu potrvá sedm hodin, cena je 1700 korun, do Štrasburku trvá ještě o dvě hodiny déle a jízdenka stojí 1800 korun.

Přestože spoje jezdí pod hlavičkou DB, lze si jízdenky koupit prostřednictvím webu českého dopravce, stejně tak je v autobusech personál Student Agency.

Společnost s německým dopravcem spolupracovala na linkách z Prahy do Mnichova a Norimberku od roku 2011. Loni tyto autobusy začaly jezdit i na vnitrostátní německé lince Norimberk - Mannheim díky liberalizaci vnitrostátní autobusové dopravy. Nová destinace Heidelberg je tradičním univerzitním městem, ve Štrasburku je sídlo Evropského parlamentu.

Podobně jako s DB spolupracuje společnost Radima Jančury i s firmou TigerExpress bývalého mluvčího Aleše Ondrůje při spojení Prahy a dalších měst, v nichž zastavují vlaky RegioJetu, s Krakovem a Katovicemi v Polsku. Na jednu jízdenku lze cestovat s přestupem na autobus v Ostravě. Jízdenka do Krakova stojí 755 korun, do Katovic 694 korun.