Uber opustil další šéf, společnost o odchodu mlčí

Uber, ilustrační foto

Uber, ilustrační foto Zdroj: Reuters

Uber, ilustrační foto
Uber, ilustrační foto
Uber, ilustrační foto
4
Fotogalerie

Alternativní taxislužbu Uber stíhá jedna potíž za druhou. Po nepovedené politice zanechávání spropitného svým řidičům či nepříliš uspokojivých hospodářských výsledcích za uplynulý rok, kdy firma prodělala 2,8 miliardy dolarů, vyšlo najevo, že ji opustil další významný člen vedení. Svůj post opustil Sherif Marakby, který měl na starosti program samořídicích vozů.

Je to přitom již čtvrtý odchod šéfa v krátkém sledu. Před několika měsíci firmu opustili například viceprezident Ed Baker, vedoucí komunikace Rachel Whetstonová či Gary Marcus, který se staral o vedení vývoje umělé inteligence.

Marakby přitom nastoupil do Uberu teprve v loňském dubnu. Do firmy přestoupil z Fordu, kde strávil 25 let a dopracoval se na šéfa elektronické divize.

V Uberu se věnoval především možnostem uplatnění samořiditelných vozů. „Samořiditelné vozy jsou jedním z nejzajímavějších problémů, které jsem řešil během své kariéry. Jsem moc vděčný, že jsem přispěl k tomu, co brzy bude bezpečnější budoucností pro všechny,“ uvedl v dopise k rezignaci. Společnost Uber nevysvětlila důvody Marakbyho odchodu. 

Podívejte se na reklamu na službu Uber v San Francisku: