Volkswagen Multivan T7 dorazil do Česka. Prodejci registrují stovky objednávek

Volkswagen Multivan

Volkswagen Multivan Zdroj: Volkswagen

Volkswagen Multivan
Volkswagen Multivan
Volkswagen Multivan
Volkswagen Multivan
Volkswagen Multivan
31
Fotogalerie

České zastoupení divize Volkswagen Užitkové vozy uspořádalo v industriálním areálu libčického Uhelného mlýna českou premiéru nového modelu Multivan s interním označením T7. Současně s prezentací navíc oficiálně oznámila zahájení prodejů nejnovějšího Multivanu na českém trhu.

Zástupci české divize Volkswagen Užitkové vozy se pochlubili velmi působivými čísly – během 3 měsíců od začátku příjmu objednávek už si totiž lidé měli objednat okolo 200 vozů, přičemž dosud nikdo neměl možnost se s vozem na českých silnicích projet.

Novému osobnímu Multivanu na platformě MQB, u kterého je T7 vlastně už jen interním označením, navíc stále konkuruje ještě Multivan 6.1, který je odvozen od užitkové dodávky. Dnes jsme se ale konečně dozvěděli, že tohle „Multivaní schizma“ ukončí příchod nového Multivanu s pohonem všech kol.

Video: Nový Volkswagen Multivan T7

Video placeholde
Nový Volkswagen Multivan T7 ukazuje svou DNA modelů Bulli • Volkswagen

Kdy přesně k tomu dojde, není jasné. Aktuální zájem o nový Multivan ale údajně předčil očekávání českého zastoupení a současně naznačil, že nový model na platformě osobního vozu by mohl být velmi důstojným nástupcem stávající koncepce.

Sázka na osobní platformu MQB, na které stojí osobní vozy nejrůznějších velikostí (Multivan je překvapivě až 3. největší), přitom znamená řadu výhod. Kromě kompatibility s nejmodernějšími technologickými, technickými a elektronickými systémy je ale jednou z největších předností vozu jeho komfort.

Více o novém Multivanu T7 se dozvíte v článku na webu auto.cz