Z dálnice D1 o víkendu zmizí poslední dvě omezení, rekonstrukce pro letošek končí

Z D1 zmizí dělníci, i když jen dočasně.

Z D1 zmizí dělníci, i když jen dočasně. Zdroj: Metrostav

Z D1 zmizí dělníci, i když jen dočasně.
Z D1 zmizí dělníci, i když jen dočasně.
Z D1 zmizí dělníci, i když jen dočasně.
4
Fotogalerie

Řidiči jezdící po dálnici D1 mezi Prahou a Brnem si mohou oddechnout, alespoň dočasně. Během tohoto víkendu z klíčové komunikace zmizí dělníci modernizující zbývající dvojici úseků. Hotovo ale stále není.

Během soboty a neděle se budou postupně odstraňovat zbývající dopravní omezení v úsecích Mirošovice-Hvězdonice a Koberovice-Humpolec. V běžném režimu má být D1 od pondělí.

Definitivně hotová ale modernizace D1 zdaleka není. Dělníci se ke stavebním pracím vrátí na jaře. „Práce budou obnoveny opět v příštím roce s ohledem na vhodné klimatické podmínky,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký.

V příštím roce zbývá zmodernizovat padesát kilometrů dálnice, hotovo má být v říjnu, potvrdil dříve v rozhovoru pro deník E15 šéf ŘSD Radek Mátl. „To nejhorší máme za sebou – 71 kilometrů v letošním roce bylo opravdu extrémních. Byl to nejtěžší rok na D1, který se nebude opakovat. Řidiči si prožili pravé déjedničkové peklo, děkuji jim za trpělivost. Opravu stihneme v termínu, pokud do toho nezasáhne covid.“

Ani dokončení modernizace neznamená konec drobnějším omezením. Tak výrazně  jako za nynější modernizace by však silničáři podle ŘSD neměli „kopnout“ příštích až 25 let.