Od prosince se bude na Letné bruslit. Vzniknou dvě kluziště

Zdroj: Archiv STAREZ – SPORT, a.s.

Na Letenské pláni mohou od 1. prosince všichni pruslaři zdarma navštívit ledové plochy, které budou připravené jak pro děti, tak i dospělé. Kluziště bude v provozu minimálně do 28. února 2023, avšak podle aktuálního počasí se může doba prodloužit.

K bruslení budou připraveny dvě plochy, konkrétně bude možné zajezdit si na hlavním kluzišti o rozměrech 40x20 metrů. V jeho blízkosti pak bude od hlavního města přichystané i druhé, menší kluziště o rozměrech 20x10 metrů, na kterém se budou moci učit bruslit ti nejmenší. Bruslit zdarma zde bude možné denně od 9:00 do 21:00 hodin.

Areál kluziště bude vybaven pochozím gumovým kobercem. Pokud si tedy návštěvníci budou chtít odpočinout či posedět u pití nebo  občerstvení, a poté znovu sportovat, nebudou si muset přezouvat brusle.

V rámci areálu bude pro návštěvníky připraven i vyhřívaný velkokapacitní stan, který bude určen k převléknutí a odpočinku. U kluziště otevře také bistro, kde si návštěvníci areálu budou moci zakoupit drobné občerstvení. Součástí areálu bude i  půjčovna bruslí včetně brousírny a vyhřívané toalety.

Aktuální vytíženost pak bude možné sledovat pomocí webové kamery po zahájení provozu kluzišť.