ORGREZ Group nabízí ESG služby firmám s velkou uhlíkovou stopou

ESG

ESG Zdroj: E15 / Jan Juhaniak

Poskytovatel energetických služeb ORGREZ Group rozšiřuje svůj záběr do oblasti ESG. Její dceřiná společnost ORGREZ Eco začíná poskytovat služby spojené s udržitelným podnikáním.

ORGREZ Eco se zaměřuje na ESG audity automatické měření, sběr, integraci a analýzu dat pro hodnocení ESG a sestavování ESG reportů. Sestavuje také především pro energetické a průmyslové firmy či municipality plány přechodu na udržitelné podnikání.

„Naplnit ESG požadavky je z pohledu financí, rizik a časových nároků nejnáročnější v environmentální oblasti. Snížit dopady podnikání na životní prostředí je přitom možné především redukcí uhlíkové stopy, šetrným využíváním surovin a energie a omezením produkce odpadu,“ uvedl vlastník a předseda představenstva ORGREZ Group Vladimír Hlavinka.

„Z praxe mnoha společností vidíme, že přechodem na udržitelné podnikání je možné získat nejen hladký přístup k financování bankami či investory, ale i inovativní náskok a konkurenční výhodu v očích zákazníků,“ dodal Hlavinka.

ORGREZ Group je skupina technologických společností poskytujících služby v energetice. Zabývá se dodávkami v elektroenergetice a tepelné technice, zpracováním studií, prováděním speciálních měření a zkoušek, provozem akreditovaných laboratoří, vývojem moderních technologií, udržitelným rozvojem energetiky a ochranou životního prostředí.