Po exkluzivní edici s Union Glashütte vytvořil Koscom další limitovanou kolekci hodinek

Tutima M2 Coastline

Tutima M2 Coastline Zdroj: Koscom

Tutima M2 Coastline
Tutima Tutima M2 Coastline
3
Fotogalerie

Hodinářství Koscom letos oslavilo 33 let od svého založení a k tomuto výročí si nadělilo další limitovanou edici jedinečných hodinek, tentokrát vytvořených ve spolupráci s německou značkou Tutima.

Před třemi lety představil Koscom k 30. výročí založení společnosti speciální edici hodinek s luxusní značkou Union Glashütte. Tehdy to byl první takový počin na českém trhu. Ke 33. výročí značky padla volba na rodinného výrobce ze stejného saského městečka Glashütte, a to na značku Tutima.

Právě skvělá poloha u českých hranic umožňuje, aby se zákazníci mohli na vlastní oči prohlédnout, jak fungují tamní manufaktury a samotná výroba hodinek. „S Tutimou máme velmi blízký vztah, který již dávno přerostl hranice byznysu, a tak bylo logickou volbou, že jsme se společně pustili do našich výročních hodinek,“ uvedl Jan Štefl z hodinářství Koscom.

Hodinky z řady M2 Coastline se oproti klasickým sériovým modelům liší v několika hlediscích, pouzdro je vyrobeno z broušeného titanu stejně jako integrovaný náramek. A vůbec poprvé jsou vyvedeny v rámci značky v luxusním celočerném provedení, které vzniklo povrchovou úpravou pomocí technologie PVD.

Jsou to také první hodinky z kolekce, které nejsou vybaveny indikací data či dne v týdnu. Díky tomu, že číselník není narušen datovým okénkem, vzniká ojedinělý gradientní kouřový odstín barvy tzv. „Koscom Blue“, jenž zaujme neustále se měnící barvou tónů přecházejících z modré až po černou. Vojtěch Pospíšil z Koscom dodává: „Před třemi lety jsme zákazníkům nabídli edici hodinek v potápěčském designu, tentokrát jsme přišli se sportovními hodinkami s pilotním rodokmenem. Cílem bylo vytvořit odolné hodinky pro každou příležitost a především pro volný čas, proto jsme cíleně vynechali ukazatele dne a data, aby se jimi majitelé hodinek zbytečně nerozptylovali.“

Sportovní vzhled hodinek podtrhuje i jejich vysoká voděodolnost 300 metrů. Snadná čitelnost za jakýchkoliv světelných podmínek je garantovaná díky luminiscenčnímu nátěru Super-LumiNova® na hodinové i minutové ručičce a dalších bodech. Zadní víčko hodinek zdobí směrová růžice odkazující na spojitost s modelem NATO Chronograph a také česky psaný nápis uvádějící, že se jedná o limitovanou edici pro hodinářství Koscom. Každý kus edice je také vybaven individuálním číslem.

„Model Tutima M2 Coastline je inspirován hodinkami Tutima NATO Chronograph, které byly vyvinuty v roce 1984 pro piloty německé armády a dodnes jsou jejich oficiálními služebními hodinkami,“ vysvětlil Alexander Philipp ze značky Tutima.

Hodinky jsou již dostupné ke koupi v hodinářství Koscom, cena je 56 990 Kč a jsou vyrobeny pouze ve 33 kusech.

Parametry:

Barva číselníku: modrá s efektem slunečního brusu

Pouzdro: titan s černou PVD úpravou

Průměr pouzdra: 43 mm

Výška pouzdra: 12,9 mm

Sklo: safírové s antireflexní vrstvou

Vodotěsnost: 300 m / 30 ATM

Pohon: mechanický s automatickým nátahem

Strojek: Tutima 330 (ETA 2824-2)

Cena: 56 990 Kč