Expozice CSG a Tatry na veletrhu IDET slavila úspěch

Zdroj: IDET

Ocenění Zlatý IDET, dvě tisícovky hostů společné expozice společností holdingu Czechoslovak Group (CSG) a společnosti Tatra Trucks, podpis několika dohod a memorand. Účast na veletrhu IDET 2017 hodnotí jak CSG, tak Tatra velmi pozitivně. Některé z exponátů vystavených na IDETu mohli vidět zájemci z řad široké veřejnosti také minulý víkend na tradiční vojenské akci Bahna.

Letošní IDET navštívilo na 15 oficiální zahraničních delegací, například z Francie, Norska, Švédska, Brazílie či Egypta nebo Filipín. Na veletrhu se představilo 390 vystavujících firem ze 30 zemí, zahraničních mezi nimi bylo 40 procent. Za tři dny prošlo branami výstaviště téměř 26 tisíc návštěvníků.

„Společný pavilon holdingu CSG a Tatry navštívilo přibližně dva tisíce hostů. Naše expozice byla největší na veletrhu, zaujímala přes 500 m2 vnitřní plochy a dalších asi 400 m2 venkovní plochy,“ popisuje Lukáš Novotný, marketingový manažer holdingu CSG.

Součástí expozice CSG a Tatry bylo obrněné vozidlo TitusSoučástí expozice CSG a Tatry bylo obrněné vozidlo Titus | IDET

Od pandurů po moderní drony

Zlatý IDET získal nový produkt společnosti Excalibur Army, raketomet BM-21 MT 4x4 se zcela novým systémem řízení palby. Kromě oceněného raketometu přilákaly velkou pozornost odborné i laické veřejnosti například kolové bojové vozidlo pěchoty Pandur II 8x8 s dálkově ovládanou bojovou věží Samson Mk II z produkce společnosti Tatra Defence Vehicle a obrněné vozidlo TITUS, výrobek automobilky Tatra Trucks.

V expozici CSG a Tatry byly vystaveny i dvě verze unikátního bezpilotního letounu CANTAS společnosti Excalibur International se schopností svislého startu a přistání, nechyběl ani čtyřkolový pancéřovaný vůz T-KAT firmy Tatra Defence Industrial nebo celá škála pěchotní i dělostřelecké munice skupiny MSM Group či pistole firmy ZVS.

Venkovní expozice zahrnovala například moderní raketomet RM-70 Vampire 4D a mostní automobil AM-50 EX, oba na podvozcích Tatra Force 8x8, nebo novinku v podobě modernizovaného tanku T-72 4 Scarab z portfolia Excalibur Army. Tatra Trucks vystavovala nejnovější provedení pancéřovaného vozidla Tatra Force 8x8 určeného pro přepravu těžkých minometů PRAM-L a také novinku v podobě těžkého automobilové přívěsu s podvozkem tatrovácké koncepce určeného pro vojenské aplikace.

Součástí dvoupatrové vnitřní expozice, kterou navštívila řada vzácných hostů včetně ministra obrany Martina Stropnického, bylo kromě vystavených exponátů také několik jednacích místností. Zde se po celé tři dny vedla celá řada obchodních jednání. „Na veletrhu jsme podepsali několik dohod o spolupráci, memorand a potkali se jak se stávajícími, tak s novými obchodními partnery,“ ohlédl se za úspěšným veletrhem Lukáš Novotný.

Majitel holdingu CSG Jaroslav Strnad (vpravo) v rozhovoru s ministrem obrany Martinem StropnickýmMajitel holdingu CSG Jaroslav Strnad (vpravo) v rozhovoru s ministrem obrany Martinem Stropnickým | IDET

Z IDETu rovnou na Bahna

Týden po skončení veletrhu IDET se společnosti holdingu CSG spolu s Tatrou zúčastnily největší společné ukázky současné i historické vojenské techniky Bahna, jejíž 28. ročník se uskutečnil v sobotu 10. červnaod 9 do 16 hodin v bývalém vojenském výcvikovém prostoru v lokalitě Bahna u Strašic nedaleko Rokycan.Společnosti Excalibur Army a Tatra Defence Vehicle z holdingu CSG jsou tradičními partnery akce.

„Bahna jsou dobrou příležitostí, jak veřejnosti předvést výsledky vývoje i výroby speciální techniky, kterou se zabývají společnosti holdingu CSG. Na těchto akcích ukazujeme zájemcům z řad široké veřejnosti, že slavná tradice českého zbrojního průmyslu pokračuje a že má co nabídnout i pro budoucnost,“ řekl tiskový mluvčí holdingu CSG Andrej Čírtek.

Na Bahnech představila Tatra Trucks pancéřované vozidlo TITUS, o které jeví zájem Armáda České republiky, Excalibur Army přivezla raketomet RM-70 Vampire 4D na podvozku Tatra Force a Tatra Defence Vehicle vystavila vozidlo Pandur II 8x8 v méně známé minometné verzi. Návštěvníci si mohli na místě též zakoupit výstrojní materiál od společnosti Excalibut Trade.