Advokáti: Na Janečka z RSJ podáme trestní oznámení

Mauritius

Mauritius Zdroj: golfdigest.cz

Trable obchodníka Karla Janečka s legálností jeho podnikání nekončí. Poté, co deník E15 v minulém týdnu uvedl, že zakladatel antikorupčního fondu, který tvrdí, že ročně vydělává miliardu korun, zaplatil loni na dani z příjmu v ČR jen 4,6 milionu korun, začali jeho podnikání věnovat pozornost i další. Den po zveřejnění tohoto článku přišla advokátní kancelář Šachta & partners s tiskovým prohlášením ve věci obchodních aktivit Karla Janečka. Jeho text je uvnitř článku.

„Analyzujeme strukturu jeho podnikatelských aktivit a myslíme si, že se vyhýbá daňové povinnosti. Své fondy má účelově registrované na Mauriciu a kompletně je přitom řídí z Prahy, na ostrově jsou jen prázdné účelově založené schránky,“ řekl E15 advokát David Michal z AK Šachta & partners.

„Jsme připraveni to dokázat, dva naši lidé sbírají důkazy přímo na Mauriciu. „Do konce roku budeme mít veškeré důkazy pohromadě a podáme na Karla Janečka trestní oznámení,“ dodal Michal. Svůj zájem o Janečka zdůvodňuje tím, že AK Šachta & Partners obvinil z korupčního jednání na nedávné tiskové konferenci svého nadačního fondu.

„Zaměstnanci AK Šachta & partners v pondělí navštívili zaměstnankyni společnosti DTOS na Mauritiu. Tato společnost spravuje zahraniční fondy, kterým RSJ obhospodařuje majetek. Vyzvídali na ní informace podléhající obchodnímu tajemství. Silně se ohrazujeme proti těmto praktikám,“ reagoval Janeček. Ten nadále tvrdí, že jeho podnikání je transparentní a založení fondů na Mauriciu, byla nutnost, protože před osmi roky obdobné fondy v ČR založit nešlo.

Tiskové pohlášení Advokátní kanceláře Šachta & partners

Tiskové pohlášení Advokátní kanceláře Šachta & partnersTiskové pohlášení Advokátní kanceláře Šachta & partners | Sachta & partnersTiskové pohlášení Advokátní kanceláře Šachta & partnersTiskové pohlášení Advokátní kanceláře Šachta & partners | Sachta & partnersŠachta & partnersŠachta & partners | Sachta & partners