Avant získal strategického investora. RN Solutions zaplatil za podíly přes sto milionů

RN Solutions do vedení Avantu jmenovala bankéře Vladimíra Bezděka.

RN Solutions do vedení Avantu jmenovala bankéře Vladimíra Bezděka. Zdroj: E15 Michael Tomeš

Finanční skupina RN Solutions Marka Unčovského ovládne investiční společnost Avant, největšího správce fondů kvalifikovaných investorů v Česku.
Finanční skupina RN Solutions Marka Unčovského ovládne investiční společnosti Avant, největšího správce fondů kvalifikovaných investorů v Česku.
3
Fotogalerie

Finanční skupina RN Solutions Marka Unčovského ovládne investiční společnost Avant, největšího správce fondů kvalifikovaných investorů v Česku. Od dosavadního jediného vlastníka Avantu Pavla Doležala odkoupila investiční akcie fondu Avant Group SICAV, který tuto společnost ovládá z devadesáti procent. Investice se podle zdroje deníku E15 přehoupla přes sto milionů korun.

RN Solutions do vedení Avantu nominovala bankéře Vladimíra Bezděka. Doležal, kterému zůstává zbylých deset procent akcií, naopak přechází do nové strategické role a od července bude odpovědný za vztahy s klíčovými zákazníky. 

„Již delší dobu jsem zvažoval vstup strategického partnera, který by firmě pomohl nadále růst. V případě RN Solutions se tak setkaly dobré načasování a správná nabídka,“ komentuje transakci Doležal, který Avant vedl a spoluvlastnil od roku 2010. 

Podobně nahlíží na situaci Bezděk. „Společně s RN Solutions Marka Unčovského vidíme stále rostoucí význam a potenciál v budování fondů kvalifikovaných investorů,“ říká k tomu bankéř.

Avant, který získal licenci ČNB v roce 2007, spravuje a administruje 148 fondů a podfondů kvalifikovaných investorů. Jejich majetek přesahuje 55 miliard korun korun a podle statistiky Asociace pro kapitálový trh (AKAT) je to osmý největší správce aktiv v Česku.

Společnost RN Solutions založil Unčovský v roce 2011. Loni firma spustila crowdfundingovou platformu zaměřenou na nemovitosti s názvem CroFunGo, s jejímž řízením a rozvojem pomáhá také Vladimír Bezděk.