Bankéř Marek Ditz pomůže skupině Partners rozjet banku

Bývalý člen představenstva ČSOB Marek Ditz bude skupině Partners pomáhat s rozjezdem její vlastní banky.

Bývalý člen představenstva ČSOB Marek Ditz bude skupině Partners pomáhat s rozjezdem její vlastní banky. Zdroj: csob

Většinový akcionář Partners Petr Borkovec chce rozjet vlastní banku.
2
Fotogalerie

Po více než roční pauze se bývalý člen představenstva ČSOB Marek Ditz vrací do bankovnictví. Bude spolupracovat s finančně poradenskou sítí Partners na rozjezdu její vlastní banky.

„Domluvil jsem se s Petrem Borkovcem (spolumajitel Partners – pozn. red.), že mu konzultačně pomohu se startem banky pro Partners,“ řekl deníku E15 Ditz. Do Partners přichází po působení v čele rodinného fondu Supernius miliardáře Tomáše Chreneka, kam nastoupil po odchodu z ČSOB v roce 2018.

Společnost Partners oznámila záměr postavit vlastní bankovní dům na začátku letošního roku. V současnosti Partners úzce spolupracují s UniCredit Bank, s níž mají společné pobočky v rámci Partners Market.

"Marka Ditze a pár dalších lidí z bankovního byznysu jsme najali, aby nám pomohli zanalyzovat naše možnosti a připravit naši strategii v bankovním byznysu," uvedl pro E15 Borkovec a dodal: "Výsledkem může být podání žádosti o bankovní licenci, ale také úplně jiná strategie postavená na PSD2 a moderních technologiích a napojení na poradenské služby Partners nebo prohloubení strategické spolupráce s Unicredit Bank či jinou bankou v České republice." Banka by měla vzniknout podle dřívějších informací v roce 2023.

Partners začátkem roku plánovali, že banka nabídne základní služby zdarma. Postavena má být na moderních technologiích včetně cloudového řešení.

Ditz působil v řadě vrcholných pozic v ČSOB. Od roku 2013 až do října 2018 působil v představenstvu banky. Na konci svého působení v ČSOB měl na starost oblast transformace celé banky, což zahrnovalo například digitalizaci.

Byl součástí týmu, který se podílel na převzetí zkrachovalé Investiční a poštovní banky v roce 2000. Do ČSOB nastoupil v roce 1994.