Česká digitální pojišťovna Mutumutu získá desítky milionů od francouzské skupiny Société Générale

Digitalizace, ilustrační foto.

Digitalizace, ilustrační foto.

Tým Mutumutu digitální pojišťovny.
Zakladatel digitální pojišťovny Mutumutu Jindřich Lenz.
Centrála banky Société Générale v Paříži.
Société Générale.
5
Fotogalerie

Český start-up Mutumutu, který se zabývá digitalizací pojišťovnictví, získal investici ve výši 30 milionů korun. Penězi na rozvoj mu přispěje sesterská společnost Komerční banky z mateřské skupiny Société Générale, pojišťovna Société Générale Assurances.

Investice má posílit stávající partnerství mezi Mutumutu a Komerční pojišťovnou, která start-up dosud licenčně zaštitovala.

Société Générale si díky transakci zároveň zajistí strategický menšinový podíl. „Vstup do Mutumutu dokonale odpovídá strategii společnosti Société Générale Assurances, která spočívá v investování do začínajících podniků se silným zaměřením na inovace, digitální technologie a na zákaznickou zkušenost,“ uvedl k investici Philippe Perret, šéf Société Générale Assurances.

Mutumutu si od investice naopak slibuje další růst. Pojišťovna chce během jednoho roku ztrojnásobit počet svých tuzemských klientů a poprvé chce expandovat i do zahraničí.

On-line životní pojištění Mutumutu je založené na systematickém finančním odměňování klientů, kteří se zodpovědně starají o své zdraví. Za pravidelnou sportovní aktivitu, nekouření a preventivní lékařské prohlídky mohou lidé získat zpět až 30 procent z celkové ceny pojistky.

„Budeme ještě víc podporovat zdravý životní styl. Do mobilní aplikace přidáme další sporty, které klientům zlevní pojistku. A připravíme i rozšíření pro klienty s vyššími příjmy, kteří požadují větší zajištění,“ říká k transakci šéf Mutumutu Jindřich Lenz.

Takzvaně insurtechový start-up Mutumutu vznikl v roce 2018 díky studiu CreativeDock, který se zaměřuje na budování nových firem s inovativním přístupem. Společnost nyní nabízí pojištění pro případ pracovní neschopnosti, invalidity či úmrtí.