Česká spořitelna bude propouštět, kvůli úsporám zruší 600 míst

Česká spořitelna

Česká spořitelna Zdroj: Profimedia

Česká spořitelna (ČS), banka s největším počtem klientů v zemi, zruší 600 míst. O práci přijde zhruba každý dvacátý pracovník. Banka zároveň plánuje snížit provozní náklady. Dohromady by tak měla ještě letos ušetřit miliardu korun. Informuje o tom server iHned.cz. Spořitelna před týdnem oznámila, že loni dosáhla historicky nejvyššího čistého zisku.

Snížení se bude týkat celé finanční skupiny, která na konci loňského roku zaměstnávala 11 014 lidí. „Propuštění se dotkne všech částí banky napříč pozicemi, včetně manažerských,“ řekla serveru iHned.cz mluvčí ČS Kristýna Havligerová. „Záměrem zeštíhlení je zvýšení efektivity, abychom si mohli vytvořit prostor pro další růst, ze kterého budou profitovat hlavně naši klienti,“ dodala.

Spořitelna uvedla, že škrty neovlivní počet poboček a banka bude pokračovat ve svých plánech síť rozšiřovat.

Skupinu kromě banky tvoří 13 dceřiných společností - stavební spořitelna, penzijní společnost, makléřská společnost Brokerjet, poradenská společnost Erste Corporation Finance, nemovitostní fond Reico, realitní společnost, sAutoleasing a S Morava Leasing a další firmy.

Česká spořitelna loni meziročně zvýšila konsolidovaný čistý zisk o 21,8 procenta na rekordních 16,61 miliardy korun.