Internetového prodejce pojištění Klik.cz koupil od investora Eichlera americký obr TA Associates

On-line prodejce pojištění Klik.cz o sobě dal také hlasitě vědět díky kontroverzní kampani s umělcem Petrem Čtvrtníčkem, v níž byl použit také někdejší šéf fotbalového svazu Miroslav Pelta.

On-line prodejce pojištění Klik.cz o sobě dal také hlasitě vědět díky kontroverzní kampani s umělcem Petrem Čtvrtníčkem, v níž byl použit také někdejší šéf fotbalového svazu Miroslav Pelta. Zdroj: Repro YouTube/E15.cz

Investiční společnost Benson Oak Capital byznysmena Gabriela Eichlera prodala online prodejce pojistek Klikpojištění.cz vystupujícího hlavně pod doménou Klik.cz.(ilustrační foto)
Novým majitelem je maďarská skupina internetových pojišťovacích webů Netrisk většinově vlastněná americkým investičním gigantem TA Associates.  (ilustrační foto)
3
Fotogalerie

Investiční společnost Benson Oak Capital byznysmena Gabriela Eichlera prodala on-line prodejce pojistek Klikpojištění.cz vystupujícího hlavně pod značkou a doménou Klik.cz. Novým majitelem je maďarská skupina internetových pojišťovacích webů Netrisk většinově vlastněná americkým investičním gigantem TA Associates. 

„Věříme, že kombinace společností Klik a Netrisk vytvoří přední on-line pojišťovací platformu napříč třemi zeměmi střední a východní Evropy, a to v souladu s naší strategií při vstupu do Netrisku v lednu letošního roku,“ uvedl Maxime Cancre z vedení TA Associates. „Klik bude mít příležitost růst dál,“ dodal Eichler. Cenu transakce žádná ze stran nekomentovala. 

Klik působí na českém a slovenském trhu. Zaměstnává kolem 120 lidí. Eichler a další investoři firmu založili v roce 2011. V poslední v obchodním rejstříku zveřejněné výroční zprávě za rok 2017 vykázala firma v Česku tržby 106 milionů a zisk 15 milionů korun. 

Netrisk je pak lídrem internetového prodeje pojištění v Maďarsku. 

TA Associates patří mezi přední americké private equity fondy. Skupina má ve správě aktiva za 33 miliard dolarů. V minulosti byla například jedním z investorů tuzemského výrobce antivirových programů AVG nebo známé značky nutričních tyčinek Power Bar. 

Byznys s internetovými prodejci a srovnávači pojištění a dalších produktů se v posledních letech přeskupuje. Bankovní skupina ČSOB nejdříve v roce 2016 koupila srovnávač pojistek Top-pojištění.cz. Přede dvěma roky k němu přikoupila ještě portál Ušetřeno.cz.

Zhruba ve stejném období zase německá skupina Bauer Media ovládla společnost NetBrokers Holding provozující například srovnávací weby ePojisteni.cz nebo Tarifomat.cz.