Key Investments je v insolvenci

Eden, Slavia

Eden, Slavia

Společnost Key Investments podala sama na sebe v pátek 29. června u Městského soudu v Praze návrh na insolvenci. Své prostředky společnosti svěřily například některé pražské městské části.

„Rozhodli jsme se uskutečnit tento krok, protože to situace firmy vyžadovala a byly naplněny všechny zákonné podmínky. Cenné papíry, které jsme pro klienty spravovali, jsou z 99 procent převedeny jinam,“ sdělil serveru tyden.cz předseda představenstva Key Investments Daniel Brzkovský, který návrh na insolvenci podal.

Největším věřitelem firmy je podle návrhu v současné době společnost Sokolovská uhelná, dluh činí více než 51 milionů korun. Současný majetek Key Investments prakticky nulový a Česká národní banka jí uložila pokutu 800 tisíc korun. Server dále uvádí, že pronajatá kancelář společnosti na Václavském náměstí je již prázdná. „V současné situaci bylo dále neúčelné provozovat kancelář. Nemizíme někde v mlze. Dál funguje doručovací adresa i můj mobilní telefon. Samozřejmě, že vyřizuji i emaily,“ uvedl k tomu Brzkovský.

Co se psalo o Key Investments před rokem

Jana Havligerová: Pražský povyk je falešný. Neposlouchat!

Firma Key Investments, dříve SI Asset Management, vznikla v roce 1999. Do povědomí veřejnosti se dostala v roce 2007 kvůli údajnému zapojení do akciových obchodů bývalého premiéra Stanislava Grosse (ČSSD) a také spekulacím o kapitálové účasti v pražském fotbalovém klubu

. O firmě se hovořilo i v souvislosti s tehdejším ministrem průmyslu . Kauza vyvrcholila jeho odchodem z vlády.