Novou banku Partners rozjíždějí manažeři ČSOB a PPF

Novou banku pomohou postavit i manažeři z PPF.

Novou banku pomohou postavit i manažeři z PPF. Zdroj: profimedia.cz

Šéf skupiny Partners Petr Borkovec už má pro banku tým.
Petr Borkovec, generální ředitel a majoritní vlastník skupiny Partners
Petr Borkovec, generální ředitel a majoritní vlastník skupiny Partners
4
Fotogalerie

Finančně-poradenská síť Partners už má tým, který uvede do života její banku. Členy týmu jsou odborníci z řady finančních institucí. Jádro tvoří bývalí členové vedení Československé obchodní banky a finančníci ze skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.

„Máme kompletní budoucí představenstvo. V čele týmu je dlouholetý člen představenstva ČSOB Marek Ditz. Řízení rizik má na starosti Tomáš Kořínek,“ uvádí Petr Borkovec, generální ředitel a majoritní vlastník skupiny Partners. Rovněž Kořínek působil v představenstvu ČSOB jako šéf řízení rizik a následně jako šéf Českomoravské stavební spořitelny. Na tomto postu skončil koncem loňského roku.

Na bankovním projektu se budou podílet i další finančníci jako František Kalivoda ze skupiny PPF, který má mít na starosti finanční řízení. Další akvizicí z PPF je Peter Michajlov. „Byl u bankovního projektu Velvon v Německu pro skupinu Home Credit,“ dodává Borkovec. Projekt německé banky zařízla skupina PPF na začátku loňského roku.

Napojení na PPF má rovněž Jiří Raška, který bude mít na starost informační technologie. Pracoval jako šéf technologií společnosti Creative Dock, jež pro skupinu PPF postavila službu Zonky.cz. Do týmu patří i Michal Skalický z Expobank a dvě ředitelky z Partners: Lada Kičmerová a Simona Machulová.

„Samozřejmě všechny členy představenstva musí schválit Česká národní banka,“ zdůrazňuje Borkovec a pokračuje: „Celkem máme v týmu, který buduje banku, 28 lidí a postupně porosteme.“ Cílem je podle Borkovce založit banku, která bude „úzce spjata se službou komplexního finančního poradenství, naší pobočkovou sítí a službami našich profesionálních poradců“.

Banka a její mobilní aplikace má klientovi umožnit spravovat osobní finance, od běžných transakcí přes spoření a investice až po pojištění.

Na financování projektu se budou podílet investoři a firmy spjatí se skupinou Partners. „Hlavními konečnými majiteli budu já s Radimem Lukešem. Čtyřicet procent akcií banky si v rámci interního investičního kola rozebralo velké množství poradců, manažerů a zaměstnanců Partners,“ říká Borkovec. Se startem banky počítá skupina ve druhém čtvrtletí příštího roku.