Online banka Zuno zahájí v Česku činnost příští týden

Nová banka ZUNO

Nová banka ZUNO

Zuno Bank, nová tuzemská internetová banka, zahájí provoz počátkem příštího týdne. Česko se tak stane po Slovensku druhou zemí, kde banka začne nabízet své služby. Na Slovensku během půl roku získala 18 tisíc klientů a objem depozit tam už přesáhl 125 milionů eur. Zuno Bank patří do skupiny Raiffeisen Bank International stejně jako tuzemská Raiffeisenbank.

Cílovou skupinou Zuno Bank jsou lidé, kteří chtějí využívat ke komunikaci s bankou primárně internet. Klientům nabídne běžné účty v několika měnách, spořicí účty a termínované vklady. Všechny služby bude možné ovládat přes internet, bez nutnosti chodit na pobočku.

Banka přistoupila i na komunikaci přes internetové chaty a Facebook. „Konzervativním“ klientům zvyklým na klasickou komunikaci nabídne Zuno pracovníky na pobočce. Ta bude zpočátku jen jedna.

Na Slovensku Zuno Bank funguje od loňského prosince a nabízí dva typy běžných účtů. První je bez poplatků za vedení a za transakce a zpoplatněné jsou pouze výběry z bankomatů. Druhý stojí v přepočtu asi 70 korun měsíčně a v ceně jsou výběry z bankomatů Tatra Banky nad zhruba 1250 korun a také SMS zprávy s informacemi o pohybech na účtu. Banka chce v následujících letech zahájit činnost i v Maďarsku a Polsku.

Letos na podzim chce zahájit činnost rovněž Air Bank ze skupiny PPF. Jejím generálním ředitelem je Erich Čomor, bývalý šéf Home Creditu v Česku a na Slovensku. Air Bank bude plnohodnotná banka včetně pobočkové sítě.

Zpočátku bude nabízet běžné a spořicí účty včetně transakcí a elektronického bankovnictví. V první polovině příštího roku pak nabídne úvěrové produkty a v roce 2013 i hypotéky nebo investiční produkty.