Podnikatel Rusňák zaměstnal Klausova ekonoma Slaného

Ekonom Martin Slaný

Ekonom Martin Slaný Zdroj: ČTK

Někdejší poradce exprezidenta Václava Klause pro ekonomiku Martin Slaný odchází z funkce ředitele sekce ekonomických studií Institutu Václava Klause. Od září se stává hlavním ekonomem investiční skupiny DRFG podnikatele Davida Rusňáka.

Příchod do DRFG je podle Slaného logickým pokračováním jeho přestupu ze státního do soukromého sektoru. Své analytické a komunikační schopnosti by chtěl využít hlavně směrem k veřejnosti.

„DRFG vnímám jako dynamickou firmu, která si za několik málo let vybudovala významnou pozici na trhu jako společnost s erudovaným vedením, které má jasnou vizi, jak se stát jednou z nejvýznamnějších investičních společností u nás i v regionu střední Evropy,“ říká Slaný.

Majoritní akcionář DRFG David Rusňák očekává, že Slaný pomůže s rozvojem skupiny a bude jejím důstojným reprezentantem v debatě kolem ekonomických témat i směrem k laické veřejnosti.

Investiční skupina DRFG se zaměřuje především na investice do nemovitostí, telekomunikací a finančních služeb. Její analytické oddělení sice v minulosti komentovalo ekonomické dění, ale funkce hlavního ekonoma byla ve společnosti dosud neobsazená.